Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen ondersteunt BYOD-strategie met Silta Connect

De op de cloud gebaseerde Meraki-oplossing werd efficiënt geïnstalleerd door Ferranti Computer Systems. Ze stelt ons in staat om onze medewerkers en gasten internettoegang te bieden in onze kantoren zonder dat we veel tijd en middelen moeten besteden aan het beheer ervan.
Lieven Blommaert,System Engineer VMSW

Zoals veel andere organisaties krijgt de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) te maken met een toenemende vraag naar draadloze toegang. Steeds meer werknemers brengen hun smartphone of tablet mee naar het werk. Ze willen hun toestellen daar gebruiken voor hun dagelijkse activiteiten op kantoor. Daarnaast ontvangt VMSW talrijke gasten die ook rekenen op betrouwbare internettoegang wanneer ze het hoofdkantoor van VMSW bezoeken voor een seminar of een vergadering. Al met al is de vraag naar betrouwbare draadloze toegang drastisch gestegen. De IT-afdeling vroeg Ferranti Computer Systems om advies.

“In het verleden heeft Ferranti ons reeds uiteenlopende diensten verleend, waaronder de installatie en het beheer van ons datacenter medio 2008. Dat project was erg succesvol. Het was één van de redenen om ons opnieuw tot Ferranti te wenden in 2015. Onze vraag was aanvankelijk gericht op een oplossing voor het beheer van mobiele toestellen,” vertelt Lieven Blommaert, System Engineer bij VMSW. “Maar toen we onze gesprekken opstartten, werd snel duidelijk dat we ons bestaande draadloze netwerk moesten upgraden. Het belette immers dat we ten volle konden profiteren van nieuwe ontwikkelingen, waaronder Bring Your Own Device en cloud computing. We proberen steeds zoveel mogelijk tijd in te ruimen voor strategische kwesties. Daarom richten we ons sterk op cloudoplossingen, waaronder Microsoft 365. Deze types van oplossingen vragen uiteraard om betrouwbare en snelle internettoegang.”

Cloudoplossing

In het licht van VMSW’s strategie van “de cloud op de eerste plaats” stelde Ferranti Computer Systems voor om Cisco Meraki switches en access points in te zetten die in de cloud kunnen worden beheerd. Ferranti installeerde oorspronkelijk tien access points – vooral in vergaderzalen – en voegde er nadien nog eens dertien aan toe om de dekking in de rest van het gebouw te verzekeren. In beide gevallen verliep de installatie naadloos en snel. Lieven Blommaert is vooral tevreden over het feit dat het draadloze netwerk nauwelijks aandacht vergt van de IT-mensen bij VMSW. “Het netwerk wordt integraal beheerd door Meraki in de cloud. Telkens zich een probleem voordoet, wordt dat snel en naar tevredenheid verholpen. We hebben slechts een kleine IT-afdeling. Door te werken met cloudoplossingen kunnen we ons concentreren op de dienstverlening aan de medewerkers van VMSW.”

Partner

Volgens Lieven Blommaert heeft Ferranti bewezen de juiste partner te zijn voor VMSW in het kader van het project voor het draadloze netwerk. “Zoals gezegd, had Ferranti reeds voor VMSW gewerkt in het verleden. Ze kenden onze infrastructuur en ons netwerk erg goed. Dat was het grote pluspunt toen we aan de slag gingen met het Meraki-project. Ferranti heeft uitstekend werk geleverd. We beschikken vandaag over een draadloos netwerk dat klaar is voor de toekomst. VMSW heeft de ambitie om voorop te lopen als het gaat om technologische ontwikkelingen. Het nieuwe netwerk illustreert die ambitie.”